Telefon: 011 3640 168;e-mail: os.vribnikar@mts.rs

Fizičko vaspitanje za 6. razred

 

 

 

17.5.2020.

Dragi naši učenici, 
polako privodimo kraju zadatke i vežbe iz fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i obaveznih fizičkih aktivnosti. 
Većina vas je zaista aktivno i savesno učestvovala u radu i na vreme slala povratne informacije. Zahvaljujemo se svim učenicima, koji su se maksimalno potrudili, da nas iznenade i obraduju sjajnim i odlično urađenim zadacima.

Vaš zadatak za ovu nedelju je da pogledate i proverite na školskom sajtu, šta još niste stigli da uradite i da nam što pre pošaljete zaostale zadatke. 
Učenici koji su sve završili, mogu da se posvete svojim drugim obavezama i predmetima, a u slobodno vreme i u pauzama učenja, mogu da vežbaju uz naše nove predložene vežbe.

Srdačan pozdrav od vaših nastavnika!


Vežbe sa vijačom

Zagrevanje

YouTube - Kids workout

YouTube - Kids workout

 

10.5.2020.

Draga deco,

nastavljamo sa zadacima iz fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i primetili smo da većina vas redovno vežba kod kuće ili u prirodi i sve više uspevate da se oprobate i u određenim sportovima.

Za ovu nedelju smo planirali da se posvetimo zdravoj i pravilnoj ishrani i ovde možete da vidite ''Kratak vodič zdrave ishrane'', kao i ''Kviz zdravo rastimo''. Vaš zadatak je da uradite ''Kviz zdravo rastimo'' i da nam pošaljete rezultat sa kviza, koji će vam pomoći da procenite da li se zdravo i pravilno hranite.

Pored toga, pogledajte i vežbe koje možete da radite ako se nađete negde u prirodi. Od rekvizita možete da koristite flašice vode ili nešto slično, umesto čunjeva.

Toliko od nas i budite aktivni i vredni kao i do sada.

Pozdrav od vaših nastavnika!

 

2.5.2020. 

Dragi šestaci,

Pre svega, sigurni smo da ste svi dobro i zdravo i želimo da pohvalimo većinu učenika za dosadašnji odgovoran i savestan rad. I ove nedelje smo izdvojili nove, odlično urađene prezentacije iz košarke, koje imate priliku da pogledate.

Nadamo se da redovno pratite vežbe koje se prikazuju na RTS kanalima, a šaljemo vam i video snimak sa novim vežbama, koje možete da radite i koje će vam pomoći da budete spremniji za svakodnevne aktivnosti, na primer za učenje 😊

Pored toga, po planu i programu je rukomet, tako da vam šaljemo video snimak gde možete da se podsetite na elemente tehnike rukometne igre. Ako želite, možete da zabeležite vaša zapažanja vezana za rukomet, kao i pitanja, pa ćemo diskutovati o tome.

Isto tako, jedan od zadataka za ovu nedelju je da izbrojite koliko pravilnih čučnjeva možete da uradite za 30 sekundi i da pošaljete svoj rezultat. Vodite računa, da svaki čučanj bude pravilno urađen, jer samo broj pravilno urađenih čučnjeva određuje vaš rezultat.

I za kraj, pogledajte sličicu na kojoj su prikazani različiti sportovi i napišite nam da li ste uspeli da se oprobate u nekom od ovih sportova na slici, od početka učenja na daljinu.

Čuvajte se, budite aktivni i vredni kao i do sada!

Veliki pozdrav od vaših nastavnika.


Tehnike rukometne igre

Fizičko vaspitanje u kući

Sport i rekreacija

 Prezentacije iz košarke:

 

21.4.2020. 

Dragi šestaci,

Sigurni smo da ste dobro i da marljivo i vredno učite, a naravno i da redovno vežbate. Šaljemo vam video snimak sa vežbama koje možete da radite u pauzama učenja i u slobodno vreme. Veoma podsećaju na vežbe sa naših časova, a vi nastavite da pratite i radite vežbe prikazane i na RTS kanalima.

Ponovo pohvaljujemo sve učenike koji aktivno učestvuju u radu i na vreme šalju povratne informacije. Izdvojili smo neke od vaših odlično urađenih prezentacija sa odgovorima na pitanja o pravilima košarke i ovde možete da ih pogledate. Očekujemo i od ostalih učenika da se uključe u rad i u naše prethodne i sledeće zadatke.

Za ovu nedelju smo planirali da nam pošaljete rezultat o urađenoj vežbi za leđne mišiće. Vežba se radi 30 sekundi. Početni položaj je ležanje na trbuhu, sa ispruženim i fiksiranim nogama i rukama na potiljku.
Isto tako, možete da vidite i sliku na kojoj vam čestitamo Uskrs, a vi nam napišite kako se zove atletska disciplina prikazana na slici.

Srdačan pozdrav od vaših nastavnika.


YouTube - Fizičko u kući

Srećan Uskrs!

 

Prezentacije sa odgovorima na pitanja o pravilima košarke:

 

13.4.2020. 

Draga deco,

Nadamo se da ste dobro i pohvaljujemo sve učenike koji su uložili trud i uradili prethodne zadatke. Podsećamo Vas da pratite i radite vežbe koje se prikazuju između časova na RTS kanalima.

Naš plan je da ove nedelje naučite nešto iz atletike. Šaljemo Vam dva linka pomoću kojih ćete moći da se upoznate sa dve atletske discipline, a to su skok u dalj i skok u vis.
Pored toga, očekujemo od Vas da uradite test ležanje - sed za 30 sekundi. Potrebno je da izbrojite koliko trbušnjaka možete da uradite za 30 sekundi i da nam pošaljete Vaš rezultat. Tu je i slika koja Vam pokazuje kako se pravilno izvodi zadata vežba, kao i link sa vrlo preciznim uputstvima za jačanje trbušnih i leđnih mišića. 

Čuvajte se, budite dobro i vežbajte. 
Pozdrav od Vaših nastavnika. 

 


Skok u dalj sa predvežbama

Skok u vis sa predvežbama

Vežbe za jačanje leđnih i trbušnih mišića


 

5.4.2020. 

Dragi šestaci,

Hteli smo da pohvalimo učenike koji su izdvojili vreme i poslali odgovore zašto je potrebno svakodnevno vežbati i na šta sve vežbanje utiče, kao i vaše fotografije dok vežbate.
Svake nedelje će na školskom sajtu biti postavljeni novi materijali, sadržaji i zadaci za Vas. 

Ovu nedelju smo hteli da posvetimo košarci koju smo započeli da radimo na Fizičkom i zdravstvenom vaspitanju. Želimo da se upoznate sa osnovnim pravilima košarke kroz naša pitanja i da nam pošaljete odgovore na elektronsku adresu fizicko6ribnikar@gmail.com, sa naznakom svog odeljenja i to u power point prezentaciji i po mogućnosti sa nekoliko slajdova

Na datom linku, imate informacije vezane za košarku, od istorijata do pravila i on može da Vam pomogne u davanju odgovora na pitanja koja niste znali. Naš predlog je da prvo odgovorite na pitanja i proverite Vaše trenutno znanje, a onda da pogledate link i dopunite svoje znanje, kao i da naučite nešto novo vezano za košarku. 
Isto tako, možete da pogledate nove vežbe za ovu nedelju i naravno da vežbate. 

Sportski pozdrav od vaših nastavnika.


KOŠARKA - pravila

 1. Dimenzije terena za košarku su?
 2. Na kojoj visini se nalazi obruč?
 3. Na kojoj udaljenosti od koša se nalazi linija za 3 poena?
 4. Šta čini opremu jednog igrača?
 5. Koliko igrača čini ekipu?
 6. Da li postoji izmena igrača u toku igre?
 7. Utakmica se igra po četiri četvrtine. Koliko traje jedna četvrtina?
 8. Koliko tajm auta ima jedna ekipa u toku cele utakmice?
 9. Koliko sudija kontroliše utakmicu?
 10. Koliko poena donosi koš koji je postignut sa udaljenosti unutar označenog prostora za tri poena?
 11. Koliko poena donosi koš iz slobodnog bacanja?
 12. Koji je tvoj omiljeni košarkaš/košarkašica?


YouTube - Košarka

YouTube - Kids workout 2

 

29.3.2020.

Dragi šestaci,

Sami ste videli da se između časova, od ponedeljka, na trećem kanalu prikazuju i vežbe iz fizičkog vaspitanja. Naravno da je to smišljeno da se razmrdate i pokrenete u pauzama između časova i učenja. Voleli bismo da svi (ako već niste) počnete da radite vežbe u kućnim uslovima i bilo bi dobro da to ne bude samo između časova na tv-u već i u toku dana.

Osim vežbi sa televizije, ono što bismo vam za početak predložili su svakako vežbe oblikovanja i zagrevanja koje smo inače radili na početku svakog časa i koje ste svi uspešno savladali i pokazivali na času. Sada ove vežbe možete dopuniti i naučiti nešto novo, tako što ih pogledate na YouTube kanalu, a našipredlozi su sledeći:

 • 100 vežbi oblikovanja za fizičko vaspitanje
 • Vežbe za vrat i rameni pojas
 • Kids workout 1 Beginners i
 • Tabata vežbe

U ovom trenutku očekujemo da nam napišete zašto je potrebno da svakodnevno vežbate i na šta sve vaše vežbanje utiče. 
Vaše odgovore i eventualno fotografije ili video klipove sa vašeg vežbanja šaljite nam na elektronsku adresu fizicko6ribnikar@gmail.com sa naznakom svog odeljenja. 

Sportski pozdrav od vaših nastavnika Branka, Divne, Mire i Katarine

Sportski pozdrav!

 


100 vežbi oblikovanja

Vežbe za vrat i rameni pojas

Kids workout 1 Beginners

Tabata vežbe