Telefon: 011 3640 168;e-mail: os.vribnikar@mts.rs

Međunarodni dan maternjeg jezika

Međunarodni dan maternjeg jezika se obeležava svake godine 21. februara širom sveta. Ovaj dan uspostavljen je 1999. godine od strane UNESKO-a i obeležava se redovno od 2000. godine. Osnovni cilj je da se podigne svest o značaju maternjeg jezika kao i promovisanje jezičke kulture i višejezičnosti.
Ovaj važan dan obeležila je i naša bibliotekarka Mirjana Šoškić organizujući susret učenika  4/1, 4/3, 4/5, 3/1 i 2/1 sa pesnikom Radislavom Jovićem. Učenici su u pratnji svojih učitelja Biljane Vukomanović, Remzije Bajrami, Nine Radić, Sonje Čukić i Olge Mitrović imali priliku da upoznaju pesnika za decu i odrasle,  čije su neke pesme komponovane, a neke prevođene na engleski i makedonski jezik.
Dragi gost predstavio je pesme iz zbirke "Čarobni osmeh" i lako postigao da njegove vesele i duhovite pesmice  izmame čarobne osmehe, srdačne aplauze i ispune srca srećom. Talentovani učenici su pokazali svoje umeće recitovanjem stihova po svom izboru, postavljali pitanja pesniku i puni utisaka se vratili u svoje učionice.
I zaista je tačno ovo što je Dobrica Erić rekao o našem gostu: ”Malo je danas pesnika koji tako ozbiljno, dobrodušno i roditeljski brižno pišu pesme za decu i "neodrasle odrasle" kao Radislav Jović".
Deo atmosfere delimo sa svima koji nisu mogli da prisustvuju ovom druženju preko fotografija i video clipa.


« Povratak na galerije