Telefon: 011 3640 168; e-mail: os.vribnikar@mts.rs

Otvaranje Izložbe literarnog stvaralaštva i fotografija sa pesničkih festivala Luke Barovića

Ovaj je svet čarobno mesto

Ako ga voliš on srećom sija,

Al' ima jedno koje je presto

Svih lepih znanja i maštarija.
 

Kuća mašte, ili biblioteka

Je riznica sunaca u liku knjige,

Raširenih ruku svakoga čeka,

Velikim srcem rešava brige.

 

Ovako je u utorak, 29. maja 2018. godine pesmom Knjiga je super stvar Elizabete Georgiev, talentovana Iva Žeravica iz 4/2 sa čarobnog stepeništa biblioteke otpočela program na otvaranju Izložbe literarnog stvaralaštva i fotografija sa pesničkih festivala Luke Barovića, učenika 8/6 naše škole.

Uz Ivu je briljirao i njen drug iz odeljenja, šarmantni Marko Orlić, sa izvanrednom dikcijom, zaljubljenik u Lukinu poeziju. Da je i ljubav super stvar pokazao nam je Marko govoreći dve Lukine pesme, Meni je mene žao i Vrtoglavicu. Ovaj šarmantni voditeljski par je potom predstavio Luku čitajući tekst o njemu i njegovim podvizima u oblasti literarnog stvaralaštva. Na scenu je potom izašao Luka i izražajno govorio svoju višestruko nagrađivanu pesmu U žargonu.

O Luki su zatim emotivno govorili oni, koji su obeležili njegovo školovanje, učiteljica Jelica Vasiljević, nastavnica srpskog jezika Sanja Terić, odeljenjski starešina Danijela Savić i direktorka škole Snežana Knežević.

Otvaranje izložbe su ulepšali i imali privilegiju da njoj prisustvuju i učenici odeljenja 4/2 i 4/4 koji su na kraju uživali u koktelu koji im je Luka priredio.

Izložbu i program otvaranja je osmislila i organizovala bibliotekarka škole, Mirjana Šoškić. U realizaciji su učestvovali i: učiteljica Jelica Vasiljević, profesorke razredne nastave u produženom boravku Verica Kulauzov, Tanja Nikolić i Ivana Jakovljević i profesorke tehničkog i informatičkog obrazovanja Danijela Nikić i Biljana Cvetković. Fotografijama i kamerom su događaj u vremenu zaustavili, gospođa Tanja Barović i nastavnica razredne nastave Nina Radić kao i gospoda Igor Barović i Nikola Orlić.

Zahvaljujem svima na uloženom trudu i vremenu jer bez vas ova izložba ne bi izgledala ovako, a tebi Luka želimo uspeh i još mnogo radosti stvaranja!

Mirjana Šoškić, bibliotekar« Povratak na galerije