Telefon: 011 3640 168; e-mail: os.vribnikar@mts.rs

Predstavljanje "Danice za mlade", školskog zabavnika za 2018. godinu.

Danica za mlade, školski zabavnik za 2018. godinu, deo kalendara Danica Vukove zadužbine posvećen stvaralaštvu za decu i stvaralaštvu dece autora i jedini časopis koji predstavlja savremene dečje pisce sa najnovijim ostvarenjima i daje nove priloge pisaca – pesme, priče, basne, balade, anegdote, zagonetke, aforizme, skečeve, šaljive pesme, bonton za mlade, predstavljen je u četvrtak, 7. juna 2018. godine u školskoj biblioteci učenicima 4/5 i 5/1 koji su došli u pratnji svojih nastavnica, Nine Radić i Danijele Nikić.

Danicu za mlade je učenicima predstavila gospođa Ljiljana Simić, urednik Vukovog čitališta. Govorila je o značaju ovog školskog zabavnika, o ličnosti Danice za mlade za 2018. godinu, Vladislavi Vojnović, književnici i dramskom piscu, kao i o značaju Zmajevih dečjih igara koje se ove godine održavaju 61. put po redu u Novom Sadu, a pod sloganom A radost pesmu peva. Ovaj festival nazvan je po Jovanu Jovanoviću Zmaju, jednom od najpoznatijih srpskih pesnika i pisaca dečje književnosti. Više o Zmajevim dečjim igrama pogledajte OVDE.
Mladoj publici predstavili su se i književnici Božidar Pešev i Rajko Lukač koji su govorili svoje stihove i razgalili prisutne đake. Zatim su učenici 5/1, Mina i Mihailo Ivošević u završnici druženja, pročitali pesme iz ovogodišnje Danice za mlade.

Link Mina Ivošević 5/1: https://vimeo.com/273962133« Povratak na galerije