Telefon: 011 3640 168; e-mail: os.vribnikar@mts.rs

Poseta Muzeju iluzija

Učenici odeljenja 5/3 i 6/1 su u utorak, 30.10.2018. godine posetili fascinantni Muzej iluzija! Na samom početku su ušli u vrtlog iluzije u Vortex tunelu, zatim u Ames sobu gde u jednom uglu sobe stoji gorostas, u drugom patuljak, bili u Obrnutoj sobi, Anti-gravity sobi, uživali u iluziji stolice, u Klon sobi su igrali karte sami sa sobom, čudili se i zabavljali u Sobi ogledala, videli sebe onakvima kakvi u stvari jesu u Ogledalu istine, doživeli iluziju skrivenog tela i videli glavu serviranu na tacni... Otkrili su i koliko lica ima Rubinova vaza, zavrteli Gramofon koji u pokretu stvara različite hipnotičke iluzije, kaleidoskopirali se, uživali u iluziji dvosmislenog cilindra...
Muzej iluzija ima i pametnu igraonicu u kojoj posetioci svih uzrasta mogu da se igraju, takmiče i uče. Igraonica podstiče učenje i zabavu kroz Dilemma games koncept, drvene zagonetke i igre koje podstiču kognitivne sposobnosti i igraonicu pretvaraju u pravi fitness centar za mozak.
Na kraju ove divne avanture su u Pametnom šopu mogli da kupe didaktičke igračke, majicu, svesku ili olovku za uspomenu na ovu divnu avanturu.
Učenici su Muzej iluzija posetili u pratnji nastavnice tehničkog i informatičkog obrazovanja Danijele Nikić i bibliotekarke Mirjane Šoškić.


« Povratak na galerije