Telefon: 011 3640 168; e-mail: os.vribnikar@mts.rs

Predstavljanje knjiga Izdavačke kuće 'ProPolis books'

Gospođa Tanja Lebović Zečević predstavila je u utorak, 18.12.2018. godine učenicima 1/2, 4/4, 3/2 i 3/4 knjige Izdavačke kuće „ProPolis books“.

Prvaci su uživali u predstavljanju knjige „Vuk koji je ispao iz knjige“, o vuku koji je ispao iz svoje knjige i sad mora da pronađe novi dom. Teraju ga svi na koje naiđe. Ali jedna uplakana devojčica u crvenom kaputu čeka nekog baš poput njega da joj dođe. Jer svako od nas uvek ima nekog koga može da oseti svojim, ma koliko različitim se činio.

Trećacima i četvrtacima je preporučila da pročitaju sve romane najprodavanijeg dečjeg autora današnjice, Baka gangster, Deda u bekstvu, Gospodin Smrdeković, Užasna tetka, Demonski zubar, Grozni tata i pridruže se milionskoj grupi obožavalaca Dejvida Valijamsa i njegovog posebnog smisla za humor, njegovog talenta da o ozbiljnim stvarima deci priča na neozbiljan način.

Tu su i knjige nagrađivanog Dejvida Badijela, Rođendanko, AniMarko, DŽojstik na dar, Agencija za roditelje koji je stvorio urnebesne junake koji žele da iznajme neke druge roditelje umesto svojih u jednoj potpuno nesvakidašnjoj agenciji, koji se pretvaraju u sve moguće životinje na farmi, pričajući sa svinjom o metafizici, a sa činčilom o praštanju i koji mogu da žive unutar video-igrice, podešavajući sve okolnosti prema sopstvenim željama.

Tu je i duhovito ilustrovana, neobična priča nastanka jedne šašave knjige i o avanturama jednog Superprstivoja. Kako izgleda život u nesvakidašnjoj kućici na drvetu pročitajte u knjizi Endi Grifitsa „Kućica na drvetu od 13 spratova“.

Tu nam je i Harijet Maners, štreberka. Smotana je. Pametna. Glava joj je u oblacima, prepuna zanimljivih činjenica. Odana je prijateljima, a porodica je njena snaga. Ne voli manekenstvo, ali čuvena kreatorka voli nju. Nećete odoleti osobi punoj života, koja će vas naučiti kako da otkrijete unutrašnju zvezdu u sebi i prikažete svoj sjaj.

O neobičnoj družini na jednoj naizgled običnoj farmi gde je guska pametna, prase sanja o letenju, a mačor ima tajni zadatak jer – Marsovci su došli pročitajte u knjizi „Farma blatnjava barica“ Majkla Morpurgoa.

Za učitelje, vaspitače, roditelje i edukatore tu su i izuzetno korisni priručnici bogati primerima iz prakse.

Ove i još mnogo naslova potražite na Novogodišnjoj prodajnoj izložbi knjiga u školskoj biblioteci.« Povratak na galerije