Telefon: 011 3640 168;e-mail: os.vribnikar@mts.rs

Dan zamena uloga – roditelji u ulozi nastavnika

Dan prosvetnih radnika, ustanovljen na rođendan Vuka Karadžića, već nekoliko godina obeležavamo

Danom zamena uloga - roditelji predavači. Zahvaljujemo se svim roditeljima koji su se i ove godine na različite načine uključili u nastavu i demonstrirali divan saradnički odnos na oduševljenje naših đaka! Deo atmosfere podelićemo preko fotografija sa nekih od časova!

Uz pomoć Tamarine mame i nastavnice Biljane, učenici 6/2 napravili su na času Tehnike i tehnologije mali grad iz snova! Podeljeni u grupe, bavili su se i niskogradnjom i visokogradnjom, a na kraju sve oplemenili i pejzažnom arhitekturom!

Učiteljicu Meri u odeljenju 4/6 zamenili su na času srpskog Tanja Bezmarević Janjić, na matematici Pavle Banić, na fizičkom Miona Badžević Anđelković, a Anitu Đurić na francuskom, Dragan Kobiljski.

Đački roditelj Dejan Ristić u goste nam je doveo Smiljanu Popov, autorku emisije "Beograd za početnike" sa kojom je zajedno, za učenike petih razreda A smene, "oživeo istoriju". A kako je bilo na ovoj interaktivnoj radionici svedoči pitanje petaka: "Kada ćete nam ponovo doći?"

Učenici 2/1 su prvo ponešto saznali o Lepenskom viru, a onda veštim ručicama pravili znamenite figurine i na kraju uživali u modernoj muzici. Kakav vremeplov od praistorije do savremenog doba zahvaljujući roditeljima predavačima Vladimiru Petroviću i Ani Stanić!

Različite gimnastičke vežbe i poligone spretnosti za učenike 5/2 pripremio je Natalijin tata, dok su učenici 6/2 sa Ivinim tatom upoznavali osnovne elemente ragbija.

Veselo je bilo i na času muzičke kulture u 5/4 na kojem je razrednu zamenio Mašin tata!

Na Danu zamena uloga pridružili su nam se i roditelji prvaka. Učenici 1/1 su sa Andrijinom i Martinom mamom glumili, učili španski, kreirali i oblikovali slova od piksela.
U odeljenju 1/3 Andrijina mama, Marijana, uvela ih je u svet arhitekture radionicom na kojoj su deca pravila kućice na svoj način. Đorđeva mama Sanja, predstavila im je japansku kulturu i origami tehniku.

Madam Jelenu Vlajić na času francuskog jezika zamenila je jedna mama u 1/5, jedna baka u 2/3 i jedan tata u 3/1!« Povratak na galerije