Telefon: 011 3640 168;e-mail: os.vribnikar@mts.rs

Vesti i obaveštenja

30Jan2018

Poslanica Lene Matić razredu svom 7/2

Inspirisana Poslanicom Svetog Save igumanu Spiridonu, naša Lena napisala je Poslanicu svom odeljenju. Bravo Lena!

 

Dobar vam dan dobri moji drugari!

Dobar vam i srećan ovaj zimski raspust bio!

Radujte se i veselite svemu lepom što vas čeka, ne žalite za druženjem i učenjem u školi, jer tome se vraćamo već za dve kratke nedelje.

Uživajte u dovoljno spavanja i doručku natenane, sačekajte mamu i tatu sa posla, vidite da li su umorni i treba li im nešto. Zahvalite im se što su vam bili velika podrška u poslednjim danima prvog polugodišta i pomogli vam da prebrodite strahove da li će uspeh biti baš kao što ste očekivali....

Posetite bake i deke bar dva puta nedeljno, imaćete vremena. Obradovaće se, a i napraviće vam najmirisnije kolače ili će vas povesti na izložbu Paje Jovanovića u Domu Jevrema Grujića. Družite se obavezno sa prijateljima koje ne stižete da vidite preko nedelje od silnih obaveza. Idite na klizanje, posetite Adu, obiđite Kalemegdan i pokušajte da zaslužite da vas roditelji puste na žurku nekog osmaka iz vaše zgrade. Kupite hleb ili jabuke starim komšijama sa prvog sprata koji se jedva kreću.... Budite radosni što ste nekom pomogli.

A kada se dobro naodmarate, poređajte svoje knjige na police, sveske na jednu, a zbirke na drugu stranu, obnovite polinome, pređite još jednom gramatiku srpskog, engleskog i francuskog jezika....Obnovite buržoaske revolucije, obnovite skelet, pročitajte u enciklopedijama ponešto o Aziji, Africi ili fantastičnom Arktiku...jer, čeka nas najteže polugodište do sada!

Živi i zdravi bili i na skijanju se družili!


« Povratak na vesti