Telefon: 011 3640 168;e-mail: os.vribnikar@mts.rs

Vesti i obaveštenja

24Apr2018

'Tabla Fest 18'

Na ovogodišnji konkurs Niškog kreativnog studija i Internet časopisa za podsticanje dečjeg stvaralaštva „Tabla“ za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih škola odazvalo se više od 500 autora sa ukupno 622 literarna i likovna rada.

I ove godine je literarne radove, koji zadovoljavaju kriterijume konkursa, ocenjivao i Dečji žiri. Žiri je ocenio ukupno 145 radova podeljenih u tri kategorije, a činili su ga učenici iz: OŠ „Vasa Čarapić“ iz Belog potoka, OŠ „Sveti Sava“ iz Mladenovca, odeljenje 1/3, Pesnička radionica „Mladi pesnici“ OŠ „Filip Višnjić“ iz Beograda, Literarna sekcija „Razigrano pero“ OŠ „Mile Dubljević“ iz Lajkovca, PKUD „Sveti Sava“ iz Maribora, OŠ „Dr Aleksandar Sabovljev“ iz Ečke, JU OŠ „Sveti Sava“ iz Bijeljina, RS, BiH, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Zmajeva i OŠ „Milić Rakić Mirko“ iz Prokuplja, IO Donje Kordince.

Luki Baroviću 8/6 je Dečji žiri dodelio 2. nagradu u trećoj kategoriji. Čestitamo, Luka!

Stručni žiri u sastavu: Srđan Siđa Živković, glavni urednik „Table“, Dajana Lazarević, master književnosti i Moma Dragićević, književnik je na osnovu pregledanih 145 radova, koji zadovoljavaju kriterijume konkursa, koristeći se kriterijumima sklapanja umetničkih sintagmi, stvaranja pesničkih slika, poštujući uzrast učesnika i kriterijuma konkursa odlučio kao u napred navedenim rešenjima. Žiri naglašava da je imao veoma težak zadatak jer je svaki od pristiglih radova mogao da uđe bar u uži izbor i žiri posebno zahvaljuje pedagozima koji su vidljivim rezultatima pomogli da radovi na ovom konkursu budu vrhunskog kvaliteta.

Našem Luki Baroviću 8/6 Stručni žiri je dodelio 2. nagradu u trećoj kategoriji. Čestitamo, Luka!

Najbolji radovi će biti predstavljeni na revijalnom delu festivala dečjeg stvaralaštva „Tabla Fest 18“, koji će se održati u petak, 27.04.2018. godine u prostoru Dečjeg centra u parku Čair u Nišu, a zatim i u Internet časopisu za podsticanje dečjeg stvaralaštva „Tabla“.

Zbornik festivala dečjeg stvaralaštva „Tabla Fest 18“ će izaći u elektronskom obliku u toku letnjeg raspusta i biće dostupan svima - besplatno.

Rezultati "Tabla Fest 18"


« Povratak na vesti