Telefon: 011 3640 168;e-mail: os.vribnikar@mts.rs

Vesti i obaveštenja

30Apr2018

'Bitka za znanje – KODigranje'

Kao jedna od 400 škola koje učestvuju u projektu „Bitka za znanje – KODigranje“, Fonda B92, imali smo čast da budemo domaćini finalnog Državnog takmičenja u programiranju i robotici  za 60 škola koje su rezultatima na regionalnim nivoima obezbedili pravo ušešća na ovom takmičenju. Oko 150 osnovaca i srednjoškolaca iz cele Srbije odgovarajući na vrlo zahtevne zadatke demonstrirali su svoje programerske i robotičke veštine.

U okviru ovog velikog događaja održane su i kvalifikacije za svetsko prvenstvo u edukativnoj robotici (WER, World Educational Robotics). U konkrenciji 5 osnovnih škola, našu školu predstavljali su Marko Kolundžija, Igor Stamenković i Ivan Antoković učenci 6/3, predvođeni mentorom Đurom Pađanom i kao pobednici u kategoriji starijih juniora stekli pravo da nastupe na Evropskom takmičenju u Zagrebu i Svetskom takmičenju u Šangaju. Bravo momci, preponosni smo na vas!

Na poseban način podršku takmičenju dali su naši učenici četvrtog i petog razreda koji su za ovu priliku izradili robote iz svoje mašte. Njihovi roboti od recikliranih materijala izmamili su osmehe svih učesnika! Čestitke i našim budućim robotičarima, već sledeće godine će imati prilike da se oprobaju i u programiranju robota!

GALERIJA

Blic vest

 

 


« Povratak na vesti