Telefon: 011 3640 168; e-mail: os.vribnikar@mts.rs

Vesti i obaveštenja

20Mar2019

Opštinsko takmičenje u recitovanju

U ponedeljak 18.marta u svečanoj sali naše škole održano je Opštinsko takmičenje u recitovanju u organizacii Prijatelja dece Vračara. U programu koji su maestralno vodile Lenka Đuričanin i Hana Šami, učenice odeljenja 7/1, nastupilo je 28 učenika osnovnih škola Vračara i dva učenika Četrnaeste beogradske gimnazije. Ostali srednjoškolci iako su bili prijavljeni, nisu se na takmičenju pojavili. Da bi se postigla što veća objektivnost, žiri je bio sastavljen od glumaca. Zahvaljujemo se Ljubinki Klarić, Saši Joksimoviću i Aleksandru Jovanoviću Medi što su našli vremena da pomognu da između sjajnih recitatora izaberemo najbolje koji će naš Vračar predstavljati na Gradskom takmičenju.

U jakoj konkurenciji, gde su zaista samo nijanse odlučivale, u kategorji učenika od prvog do četvrtog razreda najuspešniji je bio Ostoja Drašković, učenik drugog razreda OŠ „Sveti Sava“ koji je govorio stihove pesme Mike Antića „Kad sam bio veliki“. Drugo mesto osvojio je Dušan Kovačević, učenik četvrtog razreda OŠ „Svetozar Marković“ sa pesmom Slobodana Stanišića „Voleo sam školu i u školi“. Treće mesto u kategorji mlađih, osvojila je najmlađa učesnica ovogodišnjeg takmičenja Zoja Ćirić, učenica prvog razreda OOŠ „Vladislav Ribnikar“ sa pesmom Duška Radovića „Da li mi verujete“.

U kategoriji učenika od petog do osmog razreda po mišljenju žirija najbolji je bio Boris Ilić, učenik šestog razreda OŠ „Sveti Sava“ koji je govorio stihove pesme „Plavi čuperak“ Mike Antića. Pesma „Zaboraviću Mišu ,majke mi“, pesnikinje Ane Nikvul donela je Teodori Tričković, učenici petog  razreda OŠ „Kralj Petar II Karađorđević drugo mesto u srednjoj kategoriji. Tara Njego, učenica osmog razreda OŠ „Jovan Miodragović“ stihovima Matije Bećkovića „Priče o Svetom Savi“ osvojila je treće mesto.

U starijoj kategoriji žiri je imao najjednostavniji zadatak – prvo mesto i pravo da predstavlja svoju opštinu na Gradskom takmičenju osvojio je Dušan Rakojević govoreći stihove pesme Dušana Vasiljeva „Čovek peva posle rata“, dok je drugo mesto zauzeo njegov drugar iz Četrnaeste gimnazije Aleksa Bakoč, stihovima pesme Đorđa Balaševića „Živeti slobodno“.

Čestitamo svim učesnicima na divno izgovorenoj poeziji, a Ostoji, Borisu i Dušanu želimo uspeh na Gradskom takmičenju.

GALERIJA


« Povratak na vesti