bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Међународни дан европских аутора креативне Европе

На позив и иницијативу, наше бивше ученице Матее Влашкалић, која данас ради и Европској комисији у Бриселу, пријавили смо се за учешће у Дану европских аутора, 25. марта 2024. године. Ова манифестација се организује по други пут. Учествовало је 40 земаља. Радо смо прихватили позив, али су нам се са идејама јавили и родитељи, госпођа Ана Милетић и Томислав Поломчић, који је догађај снимио и монтирао професионално. Још једном су Рибникарци показали и доказали као се окупљају око лепих и добрих иницијатива, како поштују европске вредности јер смо колевка њене културе.
Наш допринос Дану европских аутора је био у томе што су у сарадњи, мадам Јелена Влајић и учитељица Нина Радић, одабрали Малог Принца Антоана де Сент Егзиперија и ученицима 2/3, читале најзанимљивије одломке у оригиналу на француском језику, као и на српском преводу. Уживали смо у авантурама Малог Принца, напајали се његовом мудрошћу, упоређивали мелодичност француског и српског језика, а провели диван дан у свету маште и лепоте књижевног дела. На овај начин деци се приближава књига, читање и стицање знања, откривање културе, богатства познавања других језика, писаног и усменог изражавања.
Хвала свима који су се потрудили, уложили своје време, љубав, труд и стрпљење, да би ми уживали уз Малог Принца и дали допринос Дану европских аутора.

Share