Упис првака за школску 2024/2025.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Поштовани родитељи,

У први разред основне школе за школску 2024/2025. годину уписују се деца рођена од 01. марта 2017. године до 28. фебруара 2018. године (редован упис); деца рођена од 01. марта 2018. године до 31. aвгуста 2018. године (превремени упис), након провере спремности за полазак у школу коју установљава психолог школе применом стандардних поступака и инструмената препоручених од овлашћене стручне организације.

Упис деце у први разред основне школе за школску 2024/2025. годину обавља се електронским путем, преко портала Е-управа, где се и заказује тестирање. 

Апликација ће овлашћеним лицима школе бити доступна за коришћење од 11. марта 2024. године. Родитељима ће за електронско заказивање термина бити доступна од 20. марта до 31. маја 2024. године, па је препорука да школе понуде термине за упис и тестирање за цео период уписа, од 1. априла до 31. маја 2024. године. 

Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон: 011/7350557.

Проверу спремности детета за полазак у први разред, тзв. тестирање за упис овогодишње генерације првака обављају школски психолог и педагог, а по потреби и логопед школе. На порталу Е-управа изабраћете један од понуђених термина за проверу спремности детета за упис у први разред. На тестирање је неопходно понети две фотографије детета (формата за некадашње пасоше). Уколико имате проблем око заказивања термина за упис, помоћ ће вам пружити наша административна служба.

Подсећамо вас да је, уз извод из матичне књиге рођених (преузима школа након што је дете евидентирано на порталу Е-управа), саставни део документације потврда о здравственој спремности детета за полазак у школу (преузима се са портала Е-управа уколико је здравствени преглед обављен у Дому здравља) а лично се доноси уколико је преглед обављен у приватној амбуланти, и Уверење о завршеном припремном предшколском програму (достављају родитељи најкасније до 31.8.2024. године, односно по добијању од предшколске установе које је дете похађало).

За сва евентуална питања можете се обратити секретаријату школе на телефон 011-3640-168 или мејлом на skola@vribnikar.edu.rs.

ВАЖНО!
Све до одлуке о Меморијалном центру и почетка грађевинских радова на реконструкцији школе, настава у ООШ „Владислав Рибникар“ биће организована у постојећој згради.
Одлука да се у школској 2024/2025. години настава у ОШ „Владислав Рибникар“ организује у постојећем простору, донета је након анкете спроведене међу родитељима и запосленима у школи. Анкета је показала да 97 одсто родитеља и запослених желе да се настава одвија у постојећој згради до почетка грађевинских радова на реконструкцији школе.

Драги будући Рибникарци,
Желимо вам срећан почетак и пуно успеха!
Унапред се радујемо осмесима
којима ћете улепшати школу!
https://os-ribnikar.edu.rs/wp-content/uploads/2023/11/pencils.jpg

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ